Een kruipruimte dieper maken kan op twee manieren:
De kruipruimte handmatig verdiepen is fysiek zwaar werk. Bovendien is het meestal niet mogelijk om een graafmachine te gebruiken, doordat het toegangspunt naar de meeste kruipruimtes te klein is.
Zuigtechniek neemt alle nadelen weg van het handmatig dieper maken van de kruipruimte. Doordat het zand wordt weggezogen, is de kruipruimte in no-time dieper gemaakt.
Een bijkomend voordeel van zuigtechniek is dat het zand direct in de zuigwagen wordt opgeslagen en afgevoerd, waardoor je woning netjes blijft.
Kortom, zuigtechniek is de snelste en efficiëntste methode om de kruipruimte dieper te maken. Bij Methorst hebben we ons daarom gespecialiseerd in zuigtechniek.
*Als de kruipruimte vanwege een rioollekkage dieper moet worden gemaakt, zuigen we eerst het vervuilde zand weg. Vervolgens kunnen we (optioneel) de kruipruimte reinigen en met behulp van blaastechniek een schone laag zand aanbrengen.
De kruipruimte moet ongeveer 50 centimeter diep zijn voor reparaties en isolatiewerkzaamheden. Logischerwijs is voor de kruipruimte tot kelder uitgraven meer diepte vereist.
Als je van de kruipruimte een kelder wilt maken, adviseren we je om eerst een constructeur te laten beoordelen tot welke diepte de kruipruimte kan worden verdiept.
De kosten voor het dieper maken van de kruipruimte hangen af van de hoeveelheid zand die afgevoerd moet worden. Ter indicatie: het wegzuigen van 20 cm zand onder een woning van 50 m² kost gemiddeld tussen de €2.000 en €3.000, exclusief btw.
Deze prijsindicatie is exclusief extra onderdoorgangen zuigen, dat nodig is als de kruipruimte (deels) niet toegankelijk is. Wil je weten wat de kosten voor jouw situatie zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.
Met zuigtechniek kan onder andere zand, grond, klei, isolatieparels en grind worden weggezogen. Ligt de kruipruimte vol met puin? Zolang de brokstukken niet groter zijn dan 250 mm is zuigtechniek ook geschikt om puin te verwijderen.
Ja, als de kruipruimte deels niet toegankelijk is, kunnen we extra onderdoorgangen zuigen. Als er geen toegangspunt is, kunnen we via de buitenkant van de woning of bedrijfspand een tijdelijk toegangspunt naar de kruipruimte maken. Zo voorkom je hak- en breekwerk.
Nee, als er water in de kruipruimte staat, zetten we bij meer dan 5 centimeter een waterpomp in. Daarna kunnen we optioneel de kruipruimte reinigen en uitdiepen.
Wil je meer weten over het dieper maken van de kruipruimte of wil je weten wat het kost om jouw kruipruimte dieper te maken? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.