FAQ2021-09-21T13:18:31+02:00

FAQ Methorst Zuig- en Blaastechniek

Heeft u een vraag? Bekijk onze FAQ pagina met de meest gestelde vragen.
Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Filter op categorie

Wat is een sleuf?2021-09-21T14:55:47+02:00

Een sleuf is een uitgegraven of vrijgezogen opening in de grond. Een sleuf wordt voornamelijk gemaakt om inzicht te geven in het leiding tracé of om werkzaamheden te verrichten aan de ondergrondse infra. Het maken van een proefsleuf kan vooraf al veel inzicht geven in het tracé ten behoeve van reconstructie of de nieuwe aanleg van kabels en leidingen. Bij het maken van een sleuf is het in alle gevallen veiliger om de grond weg te zuigen in plaats van te graven.

Waarom de kruipruimte isoleren?2021-09-21T16:38:56+02:00

De kruipruimte isoleren kan vele voordelen bieden. Het houdt warmte vast en zorgt zodoende voor besparing op de energiekosten. Naast warme voeten helpt kruipruimte isolatie tegen optrekkend vocht, schimmel, houtrot, stank en ongedierte. Kruipruimte isolatie wordt ook wel bodemisolatie genoemd. Veel voorkomende soorten van isolatiemateriaal zijn schelpen isolatie, argex korrels of EPS.

Wat is schelpen isolatie?2021-09-21T14:34:18+02:00

Schelpen isolatie is een duurzame manier van bodemisolatie en wordt ook wel kruipruimte isolatie genoemd. Schelpen hebben van nature een absorberend vermogen en houden optrekkend vocht en water in de kruipruimte tegen. Ook bij andere problemen in de kruipruimte zoals schimmel, houtrot en ongedierte is schelpen isolatie perfect in te zetten. Gemiddeld wordt er een laag van 30 cm schelpenisolatie aangebracht door middel van blaastechniek. Dit is afhankelijk van de diepte van de kruipruimte en de situatie. Onze isolatie schelpen worden gewonnen in de Noordzee en zijn een 100% natuurproduct.

Waarom een kruipruimte ophogen?2021-09-21T16:11:15+02:00

Een kruipruimte ophogen is in sommige gevallen noodzakelijk wanneer er sprake is van grondverzakking of vocht in de kruipruimte door grondwater. Er kunnen allerlei problemen ontstaan door verzakking zoals schimmel, houtrot, verzakte bestrating in de tuin en scheuren van de riolering. Het ophogen van de kruipruimte is de meest effectieve oplossing tegen verzakking. De kruipruimte kan opgevuld worden met zand, schelpen isolatie of argex korrels.

Wat is zandblazen?2021-09-21T15:19:06+02:00

Zandblazen oftewel zandspuiten is het aanbrengen van zand met de inzet van een blaaswagen. Machinaal zandblazen is perfect om het zand op moeilijk bereikbare plekken te krijgen en is zeer doeltreffend. De gekoppelde slang reikt tot wel 150 meter. Het blazen van zand wordt onder andere ingezet bij het tuin ophogen, kruipruimte ophogen en vijver dempen. 

Wat is een zuigwagen?2022-06-29T11:13:31+02:00

Een zuigwagen, ook wel grondzuigwagen genoemd, is een turbinewagen en wordt voornamelijk gebruikt bij industriële reiniging. Een zuigwagen is onder andere perfect in te zetten bij het vrijmaken van kabels en leidingen, boomwortels, het uitdiepen van kruipruimtes en kelders, verwijderen van dakgrind en het vrijzuigen van putten en paalkoppen. Een zuigwagen heeft een Hollandse arm of een krachtarm. Een Hollandse arm is flexibel en ideaal om te zuigen op grotere afstanden en een krachtarm wordt vooral ingezet bij een hardere ondergrond. Met de zuigwagens van Methorst Zuigtechniek kunnen zowel losse, vaste, natte als droge bouwstoffen verwijderd worden.

Ga naar de bovenkant