Kruipruimte uitgraven

Een kruipruimte uitgraven wordt voornamelijk gedaan om meer ruimte te creëren. Bijvoorbeeld om reparaties uit te voeren aan leidingen of kabels, om de kruipruimte te kunnen isoleren of simpelweg omdat de kruipruimte niet diep genoeg is.

Kruipruimte: uitgraven of uitzuigen?

Ten opzichte van uitgraven kent het uitzuigen van de kruipruimte verschillende voordelen. Allereerst is er door beperkte ruimte vaak geen mogelijkheid om de kruipruimte goed uit te graven. Zuigtechniek maakt het mogelijk om ook moeilijk toegankelijke plekken goed uit te kunnen graven.

Daarnaast is het uitzuigen van een kruipruimte veel minder arbeidsintensief en een stuk efficiënter dan traditionele graafmethodes. Ook de overlast en het lawaai is een stuk minder. Lees hier meer over het uitzuigen van kruipruimtes, hoe dit werkt en wat de voordelen zijn.

Kruipruimtes uitzuigen: hoe werkt het?

Om te beginnen gaan wij niet met graafmachines of scheppen tekeer om uw kruipruimte uit te graven. In plaats daarvan zuigen we grond, zand, puin, grind en/of water uit uw kruipruimte met een van onze zuigmachines. Dat gaat als volgt:

 • We parkeren de zuigwagen zodat deze stevig staat en weinig overlast veroorzaakt.
 • We rollen een zuigslang naar de kruipruimte en zorgen dat deze vrij ligt zodat grondstoffen veilig worden weggezogen.
 • Met een slang van 150 meter kunnen we iedere kruipruimte bereiken.
 • Na het aanzetten van de zuigmachine wordt de ruimte in no-time leeggezogen.
 • Eventueel aanwezige leidingen worden niet beschadigd en komen bloot te liggen.
 • Alle weggezogen grond wordt, indien gewenst, netjes door ons afgevoerd.
 • Na het uitdiepen of reinigen kunnen we eventueel ook een schone laag zand aanbrengen met de inzet van blaastechniek.
 • Als de kruipruimte naar wens is leeggezogen ruimen we alles op en laten we een brandschone werkplek achter.

Wil jij jouw kruipruimte uit laten zuigen? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Kruipruimte laten uitgraven, uitdiepen of leegzuigen?

Is uw kruipruimte te laag voor voldoende ventilatie of wilt u uw kruipruimte uitgraven tot kelder? Bel naar Methorst Zuigtechniek voor het verwijderen van zand, grond, steenpuin, water of schelpen uit uw kruipruimte. Met onze apparatuur kunnen wij moeiteloos materialen verwijderen tot een diameter van ca. 250 mm doorsnede, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Veel kruipruimtes zijn niet goed toegankelijk om met bijvoorbeeld een graafmachine uit te graven. Ook zelf scheppen en afvoeren met de kruiwagen is dan geen optie. De kruipruimte uitgraven door middel van zuigtechniek is vele malen minder arbeidsintensief, sneller en altijd doeltreffend. Aan onze zuigwagens worden lange slangen gekoppeld welke verlengd kunnen worden tot wel 150 meter. Onze medewerkers gaan met de slang de kruipruimte in om deze leeg te zuigen. Zandzuigen met de inzet van zuigwagens is voor ons een dagelijkse bezigheid. Wilt u de kruipruimte isoleren? Vaak is het dan ook nodig om de kruipruimte eerst uit te graven om zo meer ruimte te verkrijgen. Wij kunnen zowel uw kruipruimte uitdiepen als schelpen isolatie aanbrengen. Laat uw kruipruimte uitgraven door Methorst Zuigtechniek en vraag vandaag om een vrijblijvende offerte.

Brengt een kruipruimte uitgraven risico’s met zich mee?

Ja, het uitgraven van een kruipruimte brengt risico’s met zich mee. Tijdens het uitgraven heb je een kans om het leidingwerk te beschadigen. Het is echter ook mogelijk om risicoloos een kruipruimte dieper te maken. Methorst Zuigtechniek zuigt jaarlijks grond, zand, puin of water uit meer dan 2500 kruipruimtes zonder de kabels of leidingen te beschadigen.

Kruipruimte uitgraven voor fundering of isolatie

Het uitdiepen, uitgraven of leegzuigen van een kruipruimte maakt het mogelijk om fundering werkzaamheden uit te voeren of om de kruipruimte te isoleren. Wij kunnen na het uitdiepen van een kruipruimte zorgen voor een bodemafsluiter, zoals een schone laag zand. Maar ook schelpen of isolatieparels kunnen wij aanbrengen in de kruipruimte. Uiteraard laten we de na de werkzaamheden de werkplek schoon achter.

kruipruimte uitgraven uitzuigen

Eerdere projecten

Wat kost een kruipruimte uitzuigen?

De kosten van het uitzuigen van de kruipruimte zijn afhankelijk van verschillende factoren en uw persoonlijke situatie. Ter indicatie: Hier schetsen wij een voorbeeld van de kosten van het uitzuigen van een kruipruimte. Dit is geheel indicatief uiteraard. En desgewenst kunnen wij uw kruipruimte ook ophogen of opvullen met de door uw gewenste materialen. Wilt u meer weten over de kosten van het verwijderen van zand uit de kruipruimte? Neem dan contact met ons voor een vrijblijvende offerte.

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van kruipruimte uitgraven en verwijderen moeiteloos zand, grond en puin uit de kruipruimte. Onze eerdere projecten geven u een duidelijk beeld van hoe het uitgraven van kruipruimtes in zijn werk gaat.

Werkwijze Methorst Zuigtechniek

Is uw kruipruimte te laag en kunt u er niet goed bij voor werkzaamheden? Met de zuigapparatuur van Methorst Zuigtechniek kunt u moeiteloos uw kruipruimte laten uitgraven en bouwstoffen laten wegzuigen tot een maximale afstand van maar liefst 150 meter! Onze werkwijze voorziet u van de volgende voordelen:

 • Wij zuigen de kruipruimte leeg en voeren de bouwstoffen voor u af;
 • Minder lawaai en overlast dan traditionele graafmethodieken;
 • Moeilijk bereikbare plekken zijn geen probleem;
 • Wij leveren onze werkplek weer schoon op;
 • Efficiëntere werkwijze dan graven, waardoor de kosten lager uitvallen!

Voordelen Methorst Zuigtechniek

Wij verwijderen zand, grond, puin en water uit ruim 2500 kruipruimtes per jaar. Wilt u meer ruimte maken in de kruipruimte of kruipruimte uitgraven tot kelder? Dan staat Methorst Zuigtechniek voor u klaar om de klus te klaren!

Deskundige en gemotiveerde medewerkers
Onze klanten geven ons een 9 uit 10 score!
Werkzaam in heel NL, BE en DE
Heldere afspraken en scherpe prijzen
Flexibele inzetbaarheid
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Neem contact op voor uw kruipruimte

Methorst Zuigtechniek is de expert op het gebied van kruipruimte uitgraven. Met onze zuigtechniek bent u verzekerd van zorgvuldig uitgevoerde werkzaamheden door experts en heldere afspraken. Wij zijn werkzaam in heel Nederland voor isolatiebedrijven, loodgieters, installatiebedrijven en bouwbedrijven, maar ook voor particulieren en verenigingen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de kosten te bespreken voor het uitgraven van uw kruipruimte. Voor vragen: bel naar telefoonnummer 0318 711 002 of mail naar info@methorst-projecten.nl.

  Direct contact