Zand uit kelder zuigen - zandzuigen - Methorst Zuigtechniek

Wat is zandzuigen?

Zandzuigtechniek wordt vaak door particulieren ingezet om zand uit een kruipruimte of kelder weg te zuigen. Ook wanneer er kabels of leidingen worden aangelegd óf gerepareerd, wordt het zand weggezogen om de ondergrondse infrastructuur bloot te leggen. Zandzuigen heeft als groot voordeel dat het, anders dan met graven, geen schade toebrengt aan ondergrondse leidingen, kabels of boomwortels. Daarbij geven zandzuigwerkzaamheden doorgaans weinig overlast en blijft de werkplek schoon en gangbaar. Methorst voert het zandzuigen uit met geavanceerde zuigwagens.

Voordelen Methorst Zuigtechniek

Zandzuigen uit een kruipruimte, kelder of tuin? Methorst Zuigtechniek is dé specialist op het gebied van zandzuigen. Heeft u een grote hoeveelheid zand wat weggehaald moeten worden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Door ons uitgebreide wagenpark met 12 geavanceerde zuigwagens, zijn we zeer flexibel inzetbaar door heel Nederland. Zandzuigen kunnen wij uit alle ruimtes en op elke locatie. Ook moeilijk bereikbare plekken zijn geen probleem. De buizen welke gekoppeld worden aan de zuigwagens zijn namelijk tot wel 150 meter te verlengen. Wij verwijderen zand uit ruim 2000 kruipruimtes per jaar. Ook laten zand zuigen bij u op locatie met onze zandzuiger? Ontdek de vele voordelen van Methorst Zuigtechniek. Benieuwd naar wat het zand zuigen kost? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Deskundig en gemotiveerd personeel
Met meer dan 20 jaar expertise
Onze klanten geven ons een 9 uit 10 score!
Werkzaam in heel Nederland
Heldere afspraken en scherpe prijzen
Vraag vandaag een vrijblijvende offerte

Zandzuigen uit de kruipruimte?

Zandzuigen kan voor veel verschillende doeleinden worden ingezet. Voornamelijk wordt onze zuigtechniek ingezet om kruipruimtes uit te graven, het maken van een kelder en voor het wegzuigen van zand en grond bij kabels, leidingen en boomwortels. Zandzuigen door middel van zuigtechniek is uitermate veilig en doeltreffend. Wilt u zand laten verwijderen uit de kruipruimte? Meestal is dit nodig omdat er te weinig ruimte is om reparaties uit te voeren na bijvoorbeeld een lekkage. Maar het kan ook zijn omdat u eerst het zand moet verwijderen uit de kruipruimte, omdat u daarna de kruipruimte wilt isoleren. Als u het zand zelf moet verwijderen is dit vaak arbeidsintensief en daarna moet het zand ook nog afgevoerd worden. Met onze zandzuiger is geen ruimte onbereikbaar en kunnen hierdoor moeiteloos overal voor u zand zuigen. Uiteraard voeren wij ook het uitkomende zand voor u af. Ook wanneer er zand uit uw tuin of vijver weggehaald moet worden, is zand zuigen de oplossing. Heeft u advies nodig op het gebied van zandzuigen? Neem dan contact met ons op. Kies voor de snelheid en zorgvuldigheid van Methorst Zuigtechniek en vraag vandaag om een vrijblijvende offerte.

Werkwijze zandzuigen

Wilt u zand weghalen op een lastig te bereiken plek? Wij kunnen doeltreffend voor u zandzuigen met onze zuigmachines. Onze zuigwagen rijdt bij u voor en kunnen tot afstanden van wel 150 meter zand voor u wegzuigen. Van het zandzuigen heeft u geen overlast! Onze medewerkers laten de werkplek altijd schoon achter. Onze werkwijze voorziet u van de volgende voordelen:

 • Onze zuigtechniek voorkomt schade aan o.a. leidingwerk;
 • Wij zuigen de kruipruimte leeg en voeren de bouwstoffen voor u af;
 • Zandzuigen is ook mogelijk op moeilijk bereikbare plekken zoals een kruipruimte;
 • Minder arbeidsintensief dan zelf scheppen en kruien;
 • Wij leveren onze werkplek weer schoon op;
 • Efficiëntere werkwijze dan graven, waardoor de kosten lager uitvallen!

Naast het zandzuigen uit kruipruimtes en kelders, kunnen wij ook paalkoppen, boomwortels en kabels vrijzuigen. Onze zuigtechniek is bij de meest uiteenlopende projecten efficiënt in de zetten. Zowel voor particulieren als zakelijke opdrachten.

Meer weten over onze zand zuigen? Bekijk onze eerdere projecten onderaan.

Eerdere projecten: zandzuigen, zuigtechniek

Het zandzuigproces

 1. We parkeren de zandzuigwagen op een veilige plek en zorgen dat deze stevig staat (en geen overlast veroorzaakt).
 2. Moeilijk bereikbare plekken zijn geen probleem.
 3. Wij kunnen tot afstanden van 150 meter zandzuigen.
 4. We zetten de zuigwagen aan en controleren of de slang alles goed wegzuigt.
 5. Ondergrondse leidingen, kabels en/of boomwortels blijven onbeschadigd en komen bloot te liggen.
 6. Het zand wordt, wanneer gewenst, door ons afgevoerd.
 7. In sommige gevallen wordt het zand weggezogen om reparatie- of aanlegwerkzaamheden mogelijk te maken. In dat geval kunnen wij het weggezogen zand na die werkzaamheden weer terug spuiten.
 8. Na het zandzuigen maken we de werkplek schoon en laten we alles netjes achter.

Neem contact op om zand te laten zuigen

Methorst Zuigtechniek heeft jarenlange ervaring op het gebied van zandzuigen. U kunt rekenen op heldere afspraken en ervaren medewerkers. Zandzuigen doen wij in heel Nederland en kunnen snel ter plaatsen zijn. Wij verwijderen zand en andere stoffen met een zandzuiger, ook wel grondzuigwagen genoemd. Neem vrijblijvend contact met ons op om de kosten en diverse mogelijkheden te bespreken voor het zandzuigen. Voor vragen kunt u bellen naar telefoonnummer 0318 711 002 of mailen naar info@methorst-projecten.nl.