Hoe moet ik mijn kruipruimte uitgraven?

Er is ruimte nodig in de kruipruimte, maar de kruipruimte uitgraven lijkt een onmogelijke opgave. En nu? Lees hier meer over de verschillende situaties die zich voor kunnen doen en wat de beste oplossing is om ruimte te maken in uw kruipruimte.

De kruipruimte uitgraven: wanneer doe je dit?

Er zijn verschillende oorzaken voor mensen om hun kruipruimte te laten uitgraven. Zo kan het leidingwerk bijvoorbeeld beschadigd zijn of de riolering is kapot. Dit heeft als gevolg dat vervuild water kan lekken in de kruipruimte. Vaak kunnen monteurs hier niet eenvoudig bij en moet het zand, puin en water dat in de weg zit eerst verwijderd worden.

Een lekkage in de kruipruimte kan veel nare gevolgen hebben. Denk aan optrekkend vocht, schimmel en ongedierte. Op den duur leidt dit tot stank en een ongezond woonklimaat. Dit moet dus echt verholpen worden.

Een andere reden voor het uitgraven van uw kruipruimte kan de behoefte zijn om de kruipruimte (beter) te laten isoleren. Om dit te doen, moet vaak eerst ruimte gemaakt worden voordat het isolatiemateriaal aangebracht kan worden.

Ruimte vrijmaken in de kruipruimte: wat kan ik doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de kruipruimte vrij te maken van zand, water, puin en andere (bouw)stoffen. Allereerst kunt u de kruipruimte traditioneel uitgraven met een schep en kruiwagen. Een andere optie is graafwerk door middel van een kleine graafmachine.

Voor beide opties is echter veel ruimte nodig. En die ruimte is er vaak niet in en rondom de kruipruimte. Een betere optie hiervoor is het uitzuigen van de kruipruimte.

Hoe moet ik mijn kruipruimte uitgraven? | kruipruimte uitgraven | kruipruimte uitzuigen

Kruipruimte uitgraven of uitzuigen

Hoe werkt het uitzuigen van de kruipruimte?

Om grond, zand, puin, grind, of water en andere stoffen uit de kruipruimte te zuigen, gebruiken wij een zuigwagen. De zuigwagen wordt op een plek neergezet waar die niet tot last is en met de flexibele zuigslangen de kruipruimte kan bereiken. De slang is maar liefst 150 meter lang, dus wij kunnen moeiteloos de kruipruimte uitzuigen zonder overlast te veroorzaken. Na het zuigwerk kunnen wij alle materialen afvoeren. Lees hier meer over het uitzuigen van de kruipruimte.

De voordelen van het uitzuigen van de kruipruimte in plaats van uitgraven

Het uitzuigen van de kruipruimte ten opzichte van uitgraven heeft verschillende voordelen. Door de beperkte ruimte is graven vaak geen optie, maar met de inzet van zuigtechniek worden kruipruimte zelfs op de moeilijkste plekken bereikbaar.

Het uitzuigen van een kruipruimte is daarnaast ook een stuk efficiënter dan traditionele graafmethodes. Het is een doeltreffende methode die veel minder arbeidsintensief is dan zelf graven of kruien.

In vergelijking met het uitgraven van de kruipruimte bespaart het uitzuigen ook een hoop overlast en lawaai. En als het nodig is, kunnen de bouwstoffen ook nog eens eenvoudig worden afgevoerd.

Zuigmachines bieden veel opties voor de kruipruimte

Daarnaast kunnen wij met onze flexibele machines en samenwerkingen nog meer betekenen voor uw kruipruimte. Lees hier welke mogelijkheden er zijn voor uw kruipruimte.

Projecten: kruipruimtes uitzuigen

Wilt u meer weten over het uitzuigen van uw kruipruimte?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

    Direct contact