Grondzuigen Methorst Zuigtechniek

Wat is grondzuigen?

Grondzuigen omvat alle werkzaamheden waarbij met een grondzuigwagen of grondzuigmachine grote hoeveelheden grond worden weggezogen. Met onze grondzuigtechniek zuigen we grond weg om met name kabels, leidingen of boomwortels vrij te maken. Soms wordt een grondzuiger ook ingezet bij het vrijmaken van kruipruimtes of kelders. Door grond weg te zuigen in plaats van te graven minimaliseer je de kans op schade. Daarbij kunnen we met onze grondzuigmachines op moeilijk bereikbare plekken grond wegzuigen. Grondzuigtechniek wordt vaak ingezet wanneer er ondergrondse infrastructuur wordt aangelegd of bij reparatiewerkzaamheden.

Voordelen Methorst Zuigtechniek

Grondzuigtechniek wordt steeds vaker ingezet. Grond zuigen is geschikt wanneer grond verwijderd moet worden in risicovolle locaties, wanneer er beperkte ruimte aanwezig is, aanwezige boomwortels of bij verontreinigde grond. Zuigtechniek is namelijk in alle gevallen veiliger dan het traditionele graven en is daarom uitermate geschikt om in te zetten bij het vrijmaken van kabels, leidingen en boomwortels. Grondzuigen voorkomt niet alleen graafschade, het is ook veiliger voor omwonenden en medewerkers op de werklocatie. Met onze grondzuigwagens kunnen wij zeer doeltreffend grond verwijderen bij de meest uiteenlopende projecten en zorgt in de meeste gevallen zelfs voor een hogere productie. Wilt u ook grond zuigen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag een vrijblijvende offerte aan. Methorst is de specialist op het gebied van grondzuigen! Wij leveren 100% precisiewerk en zijn vaak te vinden bij grond, water en wegenbouw projecten bij u in de regio.

Zeer flexibel in te plannen
Met meer dan 20 jaar expertise
Onze klanten geven ons een 9 uit 10 score!
Werkzaam in heel Nederland
Heldere afspraken en scherpe prijzen
Vrijblijvende offerte en deskundig advies

Grondzuigen voorkomt graafschade

Grondzuigen is in te zetten bij de meest uiteenlopende werkzaamheden. Of het nu om de grotere bouwprojecten gaat of om particuliere opdrachten. Grondzuigtechniek kan ingezet worden bij grond, water en wegenbouw, onder andere voor het blootleggen van kabels en leidingen, het vrijmaken van aanwezige boomwortels en het uitdiepen van kelders en kruipruimtes. Bij Methorst Zuigtechniek hebben wij jarenlange ervaring in de zuigtechniek en een uitgebreid wagenpark met 15 grondzuigwagens. Door ons geavanceerde materieel en gemotiveerde medewerkers zijn we zeer flexibel in te plannen en kunnen wij snel bij u op locatie zijn. Wij zijn werkzaam door heel Nederland! Grondzuigen is dé techniek om graafschade aan kabel- en leidingtracés te voorkomen. Het is een veilige manier van werken voor monteurs en omwonenden. Heeft u vragen over de kosten of onze werkwijze? Vraag ons om deskundig advies en een vrijblijvende offerte.

Werkwijze grondzuigen

Met onze grondzuigwagens kunnen wij tot 150 meter afstand grond wegzuigen. Hierdoor zijn de moeilijk bereikbare plekken toch bereikbaar en kunnen we moeiteloos grond wegzuigen in stedelijke gebieden. Grondzuigtechniek wordt ingezet bij de meest uiteenlopende projecten, zoals zuigwerkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur, grondzuigprojecten voor particulieren (kruipruimtes uitdiepen, kelders aanleggen) of grondzuigwerkzaamheden voor bedrijven.

Naast het wegzuigen van grond zijn onze grondzuigwagens ook in staat om zand, steen, puin, klei, grind en gruis op te zuigen. De grote voordelen van grondzuigen door ons zijn:

 • Grondzuigen voorkomt schade door graafwerkzaamheden;
 • Wij kunnen de grond zelf afvoeren;
 • Minder lawaai en overlast dan het traditionele graven;
 • Een schone en hygiënische werkplek;
 • Veiligheid voor monteurs en omwonenden;
 • Efficiënter en goedkoper dan graven.

Meer weten over onze werkwijze bij het grondzuigen? Bekijk dan hieronder door ons uitgevoerde grondzuigprojecten:

Eerdere projecten: grondzuigen, zuigtechniek

Hoe werkt een grondzuiger?

 • We parkeren de grondzuigwagen en zorgen dat deze stevig staat en geen overlast veroorzaakt voor omwonenden;
 • De buizen worden aangelegd tot aan de plek waar we moeten grondzuigen;
 • Onze slangen kunnen tot 150 meter lengte worden uitgerold;
 • We zetten de grondzuigmachine aan;
 • Aanwezige kabels, leidingen of boomwortels worden vrij gezogen zonder deze te beschadigen;
 • De grond die we hebben weggezogen wordt (indien gewenst) door ons afgevoerd;
 • Na de grondzuigwerkzaamheden ruimen we ons materieel op en laten we onze werkplek schoon achter.

Wanneer kiezen voor grond zuigen?

Er zijn veel situaties waarbij een grondzuiger een beter alternatief is dan een graafmachine. Denk hierbij onder andere aan:

 • Grond moet worden verwijderd van risicovolle locaties;
 • Grond moet worden verwijderd, maar er is beperkte ruimte voor apparatuur;
 • De grond die verwijderd moet worden, ligt op moeilijk bereikbare plekken;
 • Het is nodig dat de grond opgezogen en direct afgevoerd wordt;
 • Er zijn kabels en leidingen of boomwortels aanwezig die blootgelegd moeten worden zonder kans op schade;
 • Er is sprake van verontreinigde grond of andere vervuiling;
 • Er moeten sleuven of kabeltracé’s worden aangelegd waarbij de kans op schade voor ondergrondse kabels tot een minimum beperkt moet worden;

Kortom grond zuigen is een goed alternatief voor graven. Onze grondzuiger is de ideale oplossing bij lastige situaties.

Zoekt u een bedrijf dat professioneel kan grondzuigen?

Methorst Zuigtechniek heeft jarenlange ervaring op het gebied van grondzuigen. Met onze zuigtechniek bent u verzekerd van zorgvuldig uitgevoerde werkzaamheden door experts en heldere afspraken. Wij zijn werkzaam in heel Nederland voor isolatiebedrijven, loodgieters, installatiebedrijven en bouwbedrijven, maar ook voor particulieren en verenigingen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de kosten en mogelijkheden te bespreken voor uw project. Voor vragen over het grondzuigen: bel naar telefoonnummer 0318 711 002 of mail naar info@methorst-projecten.nl.