Grout- en CSM-spoil afvoeren

Een andere activiteit binnen Methorst Projecten B.V. is het afvoeren en innemen van grout- en CSM-spoil. Wij hebben hiervoor een scheidingsmachine ontwikkeld die alle grondstoffen van elkaar scheidt, waardoor deze weer als hoogwaardige producten toegepast kunnen worden in nieuwe projecten.

Wat is grout?

Grout (ook wel grout-spoil genoemd) is een mengsel van water, cement en zand of grond. Dit komt vrij bij het maken van bijvoorbeeld: grout-ankers, jetgrouten of het maken van CSM wanden en soilmixwanden. Door grout in de grond te spuiten en met de grond te vermengen, ontstaan er groutkolommen die een matige sterkte hebben. Als men meerdere groutkolommen naast elkaar plaatst, ontstaan er volledige muren in de grond die de wanden van een bouwput kunnen vormen. Of bijvoorbeeld een grondwaterkering. U kunt tot slot ook denken aan het reduceren van ondergrondse trillingen.

Wat doen wij?

Het volwaardige product blijft in de grond en overig zand wordt gemengd met water en cement, wat vervolgens naar boven komt. Dit mengsel wordt weggepompt, weggezogen of met een kraan verwijderd. Dit is dan nog een vloeibare substantie en zal dus in een depot moeten komen waar het kan uitharden. Wij kunnen dit compleet voor u realiseren, inclusief het verwerken op locatie, het transport en het afvoeren van het grout. Het grout-spoil afvoeren kan zowel droog als nat. Doordat wij een cycloonafscheider aan een ontwateringszeef hebben gekoppeld, kunnen we tot op een paar vierkante meter het zand uit het cement verwijderen. Het eindresultaat is dat u het zand kan hergebruiken binnen een project.

De voordelen van een scheidingsinstallatie van Methorst Projecten B.V.

  • Minder transportkosten
  • Veel minder afvoerkosten
  • Direct schoon zand in de bouwput
  • Minder arbeidsintensief
  • Materiaal in verschillende fracties te scheiden

Tevens zijn we aan het onderzoeken of we het uitkomende cementwater kunnen hergebruiken, want dat zou een nog grotere kostenreductie met zich meebrengen. U hoeft dan veel minder grondstoffen aan te schaffen en er zal ook geen afvoer meer zijn.

Advies over grout- en CSM-spoil afvoeren?

Neem contact met ons op voor een objectief advies en om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Bel gerust naar +31 6 510 286 59 of ga naar onze contact pagina om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

RECENTE PROJECTEN