Grondsanering

grondsanering bij bodemverontreiniging

Wat is grondsanering en hoe kunnen wij daarbij helpen?

Grondsanering, ook wel bodemsanering, is het proces van het reinigen van verontreinigde grond om het weer veilig en bruikbaar te maken voor waarvoor het oorspronkelijk bedoeld was. In dit artikel vertellen wij u wat grondsanering precies inhoudt en hoe Methorst Zuigtechniek kan helpen bij bodemverontreiniging.

Er zijn verschillende methoden voor grond- of bodemsanering. Dat kan gedaan worden door het afgraven en vervangen van de verontreinigde grond, het behandelen van de grond met chemicaliën om de verontreinigingen af te breken of het toepassen van biologische processen om de verontreinigingen af te breken.

Wat is bodemverontreiniging?

Bodemverontreiniging kan worden veroorzaakt door het in de grond achterblijven van bijvoorbeeld industrieel afval, chemische lekkages, olielekkages, verontreinigde landbouwproducten en meer.

Waarom moet verontreinigde grond worden gesaneerd?

Grondsanering is van groot belang om de gezondheid van mens, dier en het milieu te beschermen en voor het behoud van een gezonde leefomgeving. En daar kunnen wij bij Methorst uitstekend bij helpen.

Deskundig en gemotiveerd personeel
Met meer dan 20 jaar expertise
Onze klanten geven ons een 9 uit 10 score!
Werkzaam in heel Nederland
Heldere afspraken en scherpe prijzen
Vraag vandaag een vrijblijvende offerte

Hoe kan Methorst helpen bij grondsanering?

Grondsanering kunnen wij uitvoeren met diverse zuigwagens. Zo saneren wij verontreinigde grond, klei of zand in kruipruimtes en kunnen wij ook op moeilijk bereikbare plaatsen komen waar veel kabels en leidingen in de grond liggen. Wij werken vaak ook op locaties waar bijvoorbeeld een productieproces bij voorkeur niet stil mag komen te liggen. Wij voeren de vervuilde grond ook af en verwerken deze onder de condities van BRL-SIKB 7000 en CROW 96b.

Werkwijze bij grondsanering

Met onze speciale Vaqu-zuiginstallaties kunnen wij moeiteloos verontreinigd zand, klein materiaal en stof opzuigen. Onze slangen gaan tot een maximale afstand van maar liefst 150 meter! Deze werkwijze biedt een aantal grote voordelen:

  • Onze zuigtechniek voorkomt schade aan kabels en leidingen
  • Wij saneren de verontreinigde grond, zand of klei en voeren alles ook af
  • Wij leveren de werklocatie schoon op
  • Wij werken met speciale zuiginstallaties die zijn uitgerust met een 15m3 afgesloten tank!

Meer weten over grondsanering?

Wilt u meer weten over grondsanering en hoe wij u daarin optimaal kunnen bijstaan? Neem dan gerust contact met ons op en vraag een offerte aan. Dat kan via 0318 711 002 of stuur een e-mail naar info@methorst-zuigtechniek.nl.

Eerdere projecten: zandzuigen, zuigtechniek