Grondverzakking tegengaan: de effectiviteit van blaastechniek om de kruipruimte op te hogen

Als je last hebt van grondverzakking rondom de woning of in de kruipruimte, is het verstandig om jouw kruipruimte op te hogen. Dit doen wij bij Methorst met de inzet van blaastechniek. Lees hier verder hoe dit werkt!

Waarom grondverzakking tegengaan?

Grondverzakking kan leiden tot diverse problemen, waaronder schimmelvorming, houtrot, verzakking van de tuinbestrating en scheuren in de riolering. Het voorkomen van deze problemen begint bij het tegengaan van grondverzakking, met name in de kruipruimte.

Grondverzakking tegegaan door de kruipruimte op te hogen

Een doeltreffende methode om grondverzakking tegen te gaan, is het verhogen van de kruipruimte met behulp van blaastechniek. Deze aanpak zorgt ervoor dat de kruipruimte op niveau blijft, waardoor problemen als gevolg van bodemdaling worden geminimaliseerd. Lees hier meer over het ophogen van de kruipruimte.

Woningen ophogen | grondverzakking

Kruipruimte zandblazen Methorst Zuig- en Blaastechniek

De kruipruimte ophogen met blaastechniek

Bij Methorst Zuigtechniek zetten we blaastechniek in als een efficiënte en duurzame oplossing voor grondverzakking. Hierbij maken we gebruik van geavanceerde blaaswagens die zijn uitgerust met een opslagcompartiment voor materialen zoals grind, zand of isolatieparels. Flexibele slangen worden aan deze blaaswagens bevestigd en brengen de materialen nauwkeurig naar de kruipruimte. Door de kruipruimte op te vullen met de juiste materialen, wordt een solide ondergrond gecreëerd, waardoor grondverzakking wordt voorkomen.

De voordelen van blaastechniek tegen grondverzakking

Blaastechniek zorgt allereerst voor een snelle en effectieve verhoging van de kruipruimte, waardoor de impact op uw dagelijkse bezigheden minimaal is. Zo ga je grondverzakking doeltreffend tegen. Daarnaast maken de flexibele slangen het mogelijk om de materialen precies daar te plaatsen waar ze nodig zijn, waardoor een gelijkmatige verhoging van de kruipruimte wordt gegarandeerd. Dit is zeker als je in de kruipruimte moet zijn erg nuttig.

Kruipruimte ophogen: hoelang duurt het en hoeveel kost het?

De kosten variëren afhankelijk van de specifieke situatie, maar als indicatie geven we mee dat het verhogen van een kruipruimte bijvoorbeeld tussen de 900 en 1400 euro kan kosten. De benodigde tijd om de kruipruimte te verhogen is ook afhankelijk van de omvang en de dikte van de te verwerken laag. Bij Methorst Zuigtechniek streven we naar efficiëntie en zijn we gemiddeld 1,5 uur ter plaatse voor het verhogen van een kruipruimte van 50 m2 met een laagdikte van 20 cm zand.

Projecten: kruipruimte ophogen

Wilt u meer weten over het ophogen van de kruipruimte?

Het oplossen en voorkomen van grondverzakking begint met een doordachte aanpak, en kruipruimteverhoging met blaastechniek blijkt keer op keer een effectieve keuze. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte oplossing voor uw specifieke situatie.

    Direct contact