Optrekkend vocht

schelpen aanbrengen tegen optrekkend vocht

Wat is optrekkend vocht, hoe kunt u het tegengaan?

Een zeer vervelend vochtprobleem in huis is optrekkend vocht. Het ontstaat meestal in de kruipruimte en trekt dan via de muren omhoog. Vandaar dat men het optrekkend vocht noemt. Het resultaat is gele kringen op de muren of, erger nog, het ontstaan van hardnekkige schimmelplekken. Dat ziet er niet alleen vies uit, op de wat langere termijn zit er ook een vies luchtje aan. Hieronder vertellen we u meer over wat optrekkend vocht precies is en hoe u het kunt tegengaan.

Optrekkend vocht vanuit de kruipruimte

Optrekkend vocht komt vaak vanuit de kruipruimte. Het is vocht dat door de funderingsmuren omhoog komt. Dit vocht geeft vaak een muffe lucht of zelfs een echt stinkende geur. Soms kan het probleem ontstaan zijn door een riolering die (gedeeltelijk) stuk is.

Deskundig en gemotiveerd personeel
Met meer dan 20 jaar expertise
Onze klanten geven ons een 9 uit 10 score!
Werkzaam in heel Nederland
Heldere afspraken en scherpe prijzen
Vraag vandaag een vrijblijvende offerte

Oorzaak optrekkend vocht

De vochtproblemen die ontstaan vanuit de kruipruimte en fundering zijn het gevolg van contact tussen het metsel- of steenwerk en vocht. Een lekkende riolering kan misschien de oorzaak zijn, maar vaker nog is grondwater de boosdoener. De funderingsmuren staan in (in)directe verbinding met de muren van de woning. Vocht kruipt altijd daar waar het nog niet geweest is. Zodoende kunnen vochtproblemen zich ook elders in huis gaan vertonen. Dat kan een ongezonde situatie opleveren. Bacteriën en schimmels krijgen in een vochtig huis alle ruimte om goed te groeien. En dat proces stopt niet vanzelf. Een te hoge luchtvochtigheid beschadigt daarnaast ook de materialen in uw woning.

Wat doen tegen optrekkend vocht? Isolatie met schelpen!

De reden dat uw kruipruimte vochtig is, is doordat vocht wordt aangetrokken door de zandlaag in uw kruipruimte. Door isolatie met schelpen in uw kruipruimte aan te brengen, wordt het vocht op natuurlijke wijze vastgehouden, waardoor het niet in uw woning terechtkomt. De kruipruimte wordt er snel droger en warmer van en uw huis daardoor ook. Schelpen isolatie is een natuurlijk isolatiemiddel!

Waarom schelpen in de kruipruimte?

Schelpen zijn een natuurproduct met een lange levensduur. Ze gaan optrekkend vocht, stank, schimmel en ongedierte tegen. Schelpen isolatie is vrij eenvoudig aan te brengen in een kruipruimte. Zeker wanneer u kiest voor de expertise van Methorst Zuig- en Blaastechniek.

Eerdere projecten: zandzuigen, zuigtechniek

Schelpen isolatie door Methorst Zuig- en Blaastechniek

Wij beschikken over efficiënte blaascombinaties waarmee we met een slang isolatieschelpen in een kruipruimte kunnen blazen. De grote capaciteit van onze blaaswagens, de handige slang én de mogelijkheid om ook op lastige plekken te kunnen werken, maakt dat we u altijd kunnen helpen. Dus heeft u last van optrekkend vocht of water in de kruipruimte? Dan is het aanbrengen van schelpen isolatie de perfecte oplossing. Kies voor de snelheid en zorgvuldigheid van Methorst Zuigtechniek en vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan via 0318 711 002 of stuur een e-mail naar info@methorst-zuigtechniek.nl..