Hoe moet ik mijn kruipruimte opschonen?

Het kan zijn dat het hoog tijd is om uw kruipruimte op te schonen. Door overtollig vuil of vocht moet de kruipruimte gereinigd worden. Maar wanneer, waarom en hoe dat aangepakt moet worden? Dat leest u hier.

Wanneer moet ik mijn kruipruimte opschonen?

De behoefte aan het opschonen van de kruipruimte kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan onderhoud of reparatie noodzakelijk zijn, waarvoor de kruipruimte eerst schoon en toegankelijk dient te zijn. Of er kan sprake zijn van vocht.

Zo kan het zijn dat er vocht is ontstaan in de kruipruimte, door bijvoorbeeld een lekkage aan de riolering. In dit geval is het noodzakelijk om de kruipruimte te reinigen, omdat er door verontreinigd water onder andere stank, schimmel en ongedierte kan ontstaan. De gevolgen hiervan kunnen uiteenlopen. Daarnaast kan ook een hoge grondwaterstand vochtproblemen veroorzaken.

Waarom is een schone kruipruimte belangrijk?

Allereerst is het belangrijk dat de kruipruimte schoon en toegankelijk is voor de ventilatie. Zelfs als de kruipruimte goed geïsoleerd is, is het belangrijk dat er ventilatie aanwezig is in de kruipruimte.

Ook is het zaak om de kruipruimte te reinigen om optrekkend vocht tegen te gaan. Optrekkend vocht kan namelijk schade veroorzaken aan houten balken en zorgt voor schimmelvorming en andere vervuiling dat ongedierte en bacteriën aantrekt. Een schone kruipruimte gaat vocht tegen, zo werkt u aan een schone en gezonde leefomgeving.

Daarnaast kan eventuele vloerisolatie beter zijn werk doen en blijft de warmte in uw huis beter hangen.

Na het reinigen van de kruipruimte brengen wij vaak een laag schoon zand of schelpen aan. Zand is een perfecte bodemafsluiter in een droge kruipruimte en schelpen zijn zeer effectief tegen vocht en ratten.

Kruipruimte opschonen met de inzet van zuigtechniek - Methorst

Kruipruimte uitgraven of uitzuigen

Hoe kan ik mijn kruipruimte reinigen?

De meest efficiënte methode om de kruipruimte op te schonen is door de inzet van zuigtechniek. Bij deze techniek wordt een zuigwagen ingezet, die eerst al het zand, puin, bagger, fecaliën of andere (bouw-)stoffen wegzuigt. Vervolgens kunnen wij met een hogedrukspuit uw kruipruimte volledig schoonspuiten. Lees hier meer over het reinigen van uw kruipruimte.

Bij Methorst Zuig- en Blaastechniek kunnen wij alles voor u uit handen nemen: het uitzuigen van de kruipruimte, eventueel ook het afvoeren van het zand en de (bouw)stoffen, het reinigen van uw kruipruimte onder hoge druk, en zelfs de reparaties en/of het onderhoud kunnen wij voor u regelen met behulp van onze partners.

Wat kan ik nog meer doen om mijn kruipruimte te verbeteren?

De kruipruimte is een belangrijke, maar erg onderschatte ruimte van een woning. Slecht onderhoud kan resulteren in flinke schade. Terwijl kruipruimtes juist de mogelijkheden bieden tot het verruimen of verduurzamen van de woning. Lees hier meer over de mogelijkheden om uw kruipruimte te verbeteren.

Projecten: kruipruimtes reinigen en uitzuigen

Wilt u meer weten over het opschonen van uw kruipruimte?

Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Altijd een vrijblijvende offerte en advies. Ook locatiebezoek door een expert is mogelijk.

    Direct contact